Είστε εδώ

Ανακοινώσεις

Ενεργοποίηση ηλεκτρονικού λογαριασμού προπτυχιακών φοιτητών (δεν αφορά τους πρωτοετείς φοιτητές ), μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων

Ιωάννινα 17/09/2018

Αγαπητοί φοιτητές,

Σας ενημερώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προσφέρει στους φοιτητές και στα μέλη της ακαδημαϊκής του κοινότητας νέες σύγχρονες υπηρεσίες διαχείρισης δικτυακών λογαριασμών (Identity Management), σε συνεργασία με το Ελληνικό Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο GUnet.

(Η τρέχουσα  διαδικασία ενεργοποίησης λογαριασμών ΔΕΝ αφορά τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου μας, οι οποίοι θα ενημερωθούν με επόμενη ανακοίνωση.)

 

Ενεργοποίηση ηλεκτρονικού λογαριασμού

Στο πλαίσιο της ενοποίησης των παρεχομένων υπηρεσιών, θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιήσετε τον ηλεκτρονικό λογαριασμό σας επισκεπτόμενοι το site https://uregister.uoi.gr/ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία (username, password)  που σας δόθηκαν από τη Γραμματεία του Τμήματος για πρόσβαση στο φοιτητολόγιο και στη συνέχεια να επιλέξετε νέο κωδικό πρόσβασης, διατηρώντας το υφιστάμενο όνομα χρήστη (username). Οδηγίες για τη χρήση της διαδικασίας ενεργοποίησης λογαριασμού (uregister) βρίσκονται στην ιστοσελίδα https://cronos.cc.uoi.gr/unistudent/

Με τα νέα αυτά στοιχεία θα έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές ακαδημαϊκές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως Ηλεκτρονική Γραμματεία (Φοιτητολόγιο), δήλωση Συγγραμμάτων (Εύδοξος),  Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, wifi  κ.α., από την 1η Οκτωβρίου 2018 και μεταγενέστερα. Μέχρι τότε, η πρόσβασή σας στις υπηρεσίες αυτές παρέχεται με τα στοιχεία που διατηρείτε σήμερα. Παρακαλούμε για την έγκαιρη ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού σας λογαριασμού μέσω της υπηρεσίας URegister (https://uregister.uoi.gr)

 

Ανάκτηση ή αλλαγή Κωδικού πρόσβασης (password) ηλεκτρονικού λογαριασμού

Αφού ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας (και μετά την 1η Οκτωβρίου 2018), θα έχετε τη δυνατότητα, μέσω της υπηρεσίας  https://mypassword.uoi.gr/ να αλλάξετε ή να ανακτήσετε τον κωδικό σας, σε περίπτωση που τον ξεχάσετε.

Η ανάκτηση κωδικού γίνεται είτε με τη χρήση κινητού τηλεφώνου είτε με τη χρήση εξωτερικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (μη πανεπιστημιακό e-mail). Τα στοιχεία αυτά που θα εισάγετε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας (αριθμός κινητού τηλεφώνου ή e-mail λογαριασμός) θα πρέπει να ταυτίζονται με τα στοιχεία που η Γραμματεία του Τμήματός σας έχει καταχωρήσει στην καρτέλα σας στο φοιτητολόγιο. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν, θα πρέπει να ενημερώσετε τη Γραμματεία του Τμήματός σας.

 

Πρόσβαση στο πανεπιστημιακό Webmail (για όσους φοιτητές έχουν λογαριασμό xxx@cc.uoi.gr)

Επισημαίνεται ότι ο κωδικός πρόσβασης (password) στην υπηρεσία Webmail του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για όσους φοιτητές έχουν πανεπιστημιακό e-mail, παραμένει ως έχει και μετά την 1η Οκτωβρίου 2018. Η διαχείριση του πανεπιστημιακού Webmail γίνεται ανεξάρτητα από τον κωδικό πρόσβασης στις υπόλοιπες ιδρυματικές και ακαδημαϊκές υπηρεσίες. Θα ενημερωθείτε σύντομα για τη νέα υπηρεσία e-mail του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες στα συνημμένα αρχεία:

 

 

Σχετικός σύνδεσμος: https://cronos.cc.uoi.gr/unistudent/

 

 

 

 

Σε περίπτωση που κατά την διαδικασία ενεργοποίησης λογαριασμού λάβετε μήνυμα λάθους παρακαλούμε απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος, αναφέροντας τον κωδικό σφάλματος.

Πρόγραμμα εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2018

Παρακαλούμε δείτε το συνημμένο αρχείο

Προκήρυξη θέσεων Π.Μ.Σ.: "ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ"

Παρακαλούμε δείτε τα συνημμένα αρχεία. 

Αιτήσεις για ορκωμοσία

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

Η Γραμματεία του Τμήματος Φιλολογίας θα δέχεται τις αιτήσεις των υποψηφίων πτυχιούχων για να λάβουν μέρος στην επόμενη ορκωμοσία του Τμήματος έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2018.  

Όσοι φοιτητές δεν κάνουν αίτηση, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην ορκωμοσία.

Όσοι φοιτητές έχουν ήδη κάνει αίτηση παλαιότερα, δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

Επισυνάπτεται η αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

(Παρακαλείσθε όπως συμπληρώσετε την αίτηση με πεζά (μικρά) γράμματα και στο ονοματεπώνυμό σας να υπάρχει τονισμός).  

Προκήρυξη θέσεων Π.Μ.Σ.: "ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ"

Παρακαλούμε δείτε τα συνημμένα αρχεία. 

Προκήρυξη θέσεων Π.Μ.Σ.: "ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ"

Παρακαλούμε δείτε τα συνημμένα αρχεία. 

Ανακοίνωση για τις προκηρύξεις θέσεων υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών για τα Π.Μ.Σ. "Κλασική Φιλολογία", "Μεσαιωνική και Νέα Ελληνική Φιλολογία" ,"Γλωσσολογική Θεωρία και Έρευνα"

Καλούνται, όσοι εκ των υποψηφίων καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το Π.Μ.Σ. σε ηλεκτρονική μορφή, να τα αποστείλουν σε μία εκ των δύο ηλεκτρονικών διευθύνσεων:

alekkou@cc.uoi.gr

gramphil@cc.uoi.gr 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση παρακαλούνται να επιβεβαιώνουν τηλεφωνικώς την ηλεκτρονική αποστολή τους στη Γραμματεία του Τμήματος στο τηλέφωνο: 2651007476 (κ. Λέκκου Ανθή). 

Ανακοίνωση για το μάθημα "ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΧΟΗΦΟΡΟΙ"

Παρακαλώ δείτε το συνημμένο αρχείο. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΕΙΣΑΓΩΓH ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΛΑΙΟΓΡΑΦΙΑ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓH ΣΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΛΑΙΟΓΡΑΦΙΑ

Υπενθυμίζεται στους φοιτητές που έχουν εγγραφεί στο μάθημα “Εισαγωγή στην Ελληνική Παλαιογραφία”, που διδάσκει ο καθηγ. κ. Α. Αλεξάκης, ότι το συγκεκριμένο μάθημα εξετάζεται ΜΟΝΟ με γραπτή έργασία. Ουδέποτε εξετάστηκε γραπτά από τον συγκεκριμένο διδάσκοντα και μόνο για έκτακτες και ιδιάζουσες περιπτώσεις εξετάστηκε προφορικά στο παρελθόν. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές παρακαλούνται να έλθουν σε επαφή με τον διδάσκοντα στο email aalexaki@cc.uoi.gr για να λάβουν οδηγίες σχετικές με την εργασία.

Αλέξανδρος Αλεξάκης

Καθηγητής Βυζαντινής ΦΙλολογίας

Ανακοίνωση για το μάθημα "Διδακτική της Λογοτεχνίας"

"Το μάθημα Διδακτική της Λογοτεχνίας (Α. Μπουκουβάλα) θα εξεταστεί στις 12/9/2018 στις 15.00-18.00 στην αίθουσα Ι10"

Α. Μπουκουβάλα

 

 

Ανακοίνωση για το μάθημα "Εισαγωγή στη Νεοελληνική Λογοτεχνία"

Παρακαλώ δείτε το συνημμένο αρχείο. 

συνημμένα: 

Σελίδες